Activiteiten

In de buurt

Domein Raversyde

Raversyde

Het provinciedomein van Raversyde bestaat uit drie onderdelen:

  • Openluchtmuseum Atlantikwall: wandel door twee Wereldoorlogen in bunkers en loopgraven
  • Anno 1465: stap binnen in het Middeleeuws vissersdorp Walraversijde
  • Natuurpark: ontdek een uniek stukje natuurgebied nabij de zee
Mu-zee-um

Mu-zee-um

Kunst is voor mu-zee-um hét middel bij uitstek om mensen van alle leeftijden aan te zetten tot initiatief, creativiteit en reflectie. Met een ervaren gids worden kinderen en jongeren uitgenodigd om op pad te gaan. Een pad van horen, zien, denken en vooral veel doen! Creëren en experimenteren staan centraal!

Krabbetjes vangen

Marien Ecologisch Centrum (MEC)

Het MEC in Oostende is al jarenlang onze vaste partner voor onze zeeklassen aan de Belgische kust. Hun natuurgidsen zorgen voor de begeleiding bij onze educatieve programma’s, zoals de strandwandelingen, het garnaalkruien, enz…  Ze werken samen met WWF.

bezoek aan het zeilschip Mercator in Oostende

Mercator & Amandine

Sinds 1964 ligt het zeilschip Mercator aangemeerd in Oostende. Na een restauratie van 1,5 jaar (eind 2015-begin 2017) ligt de Mercator opnieuw helemaal te blinken voor het Stadhuis!

Het museumschip Amandine is geeft je een goed idee van het ruige leven aan boord van een IJslandvaarder. Verschillende scènes beelden de activiteiten op de boot uit.

Seafront-activiteiten-vlaamse-jeugdherbergen

Seafront

Beleef het kusttoerisme van vroeger en nu, en proef de rijke visserijgeschiedenis. Volg de vis van in de zee tot op je bord of sla je slag op de visveiling. Bezoek zeker ook een van de thematentoonstellingen: Operatie Noordzee 1944-’45 over de Slag om de Schelde en de expo Noordzeeschatten, waarin je meer te weten komt over het rijke leven in de Noordzee. Boeiend voor jong en oud! 

Sea Life Blankenberge

Sea Life

In Sea Life Blankenberge kom je terecht in een magische onderwaterwereld. Kom oog in oog met meer dan 2500 dieren uit de 7 wereldzeeën.

(c) Toerisme Oostende

Toeristische info

Inspiratie nodig voor je trip naar Oostende? Deze websites helpen je op weg:

IJzertoren

Museum aan de IJzer

Het Museum aan de IJzer legt de focus op de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Vlaamse ontvoogding. Je bezoek start altijd 84 meter hoog, in de panoramazaal van de IJzertoren, waar je geniet van een uniek en adembenemend uitzicht over de Vlaamse Velden.

IJzertocht scholen

Boottocht op de IJzer

Scheep in en zet een stap terug in een woelige geschiedenis. De Westhoek verkennen doe je tijdens een unieke IJzertocht langs de Vlaamse velden, tussen Nieuwpoort en Diksmuide.

Last Post ceremonie onder de Menenpoort
(c) Milo Profi

The Last Post & Menenpoort

Elke avond om 20:00u precies wordt het verkeer onder de Menenpoort stilgelegd om de klaroeners van de Last Post Association de kans te geven hun eenvoudig, maar ontroerend eerbetoon te blazen ter nagedachtenis van soldaten die hier zoveel jaren terug vochten en sneuvelden.