U bent hier

Info

Belangrijke informatie

Is het veilig om te reizen? Kan ik annuleren? Al jullie vragen over de maatregelen en gevolgen in betrekking tot het Corona-virus worden hier beantwoord.

De Vlaamse Jeugdherbergen vzw, kortweg VJH, is de overkoepelende organisatie van 18 jeugdherbergen in Vlaanderen. De vzw werd in 1931 opgericht en is ook medeoprichter van Hostelling International, het grootste jeugdherbergnetwerk ter wereld.

Een wereldwijde missie

Reizen is al meer dan 90 jaar onze business, maar Hostelling is zoveel meer dan een bed of accommodatie aanbieden. Voor ons gaat reizen om het ontmoeten van mensen en het ontdekken van nieuwe plaatsen, smaken en culturen. We zijn ervan overtuigd dat reizen een recht is voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, inkomen of welke beperking dan ook.

Wereldwijd streven hostels één missie na: iedereen de kans geven om te reizen en de wereld te ontdekken, door kwalitatieve en budgetvriendelijke overnachtingen aan te bieden waar veiligheid en vriendelijkheid voorop staan. Wij dromen van hostels waar iedereen welkom is en zich welkom voelt.

Jeugdherbergen of hostels

Vergeet die muffe vooroordelen: moderne hostels bieden heel wat meer comfort dan vroeger. Kamers van 2 tot 6 bedden zijn de norm en de meeste hebben een eigen badkamer. Naast gedeelde kamers kun je nu ook kiezen voor een privékamer. Zowel jongeren, groepen als gezinnen komen er thuis.

Wat ons dan anders maakt dan een budgethotel? Het verschil zit hem in de 's' van hostel. De s van sociaal en sfeer. Het gaat er allemaal wat losser aan toe en gasten maken al eens graag een praatje. Ze sluiten zich niet op in de kamer maar willen vooral de omgeving verkennen. Ze willen geen overbodige luxe met een prijskaartje, maar gewoon comfortabele kamers. No nonsens!

Ontdek onze hostels met vrienden, familie of in je eentje!

Ga naar www.jeugdherbergen.be

Schoolklassen

Onze jeugdherbergen ontvangen al jarenlang schoolgroepen. Dankzij onze ervaring en kennis kunnen we ook uitgewerkte schoolreizen aanbieden in 18 jeugdherbergen. Elke locatie heeft een 5 of 3 daags programma met de nadruk op milieueducatie, cultuur, sport en spel. Wij regelen alles voor jullie: van activiteiten, tot overnachtingen en maaltijden.

Op deze website vind je een overzicht van alle programma's.

Bekijk de jeugdherbergen en programma's