Activiteiten

In de buurt

Krabbetjes vangen

Marien Ecologisch Centrum (MEC)

Het MEC in Oostende is al jarenlang onze vaste partner voor onze zeeklassen aan de Belgische kust. Hun natuurgidsen zorgen voor de begeleiding bij onze educatieve programma’s, zoals de strandwandelingen, het garnaalkruien, enz…  Ze werken samen met WWF.

vlaamsejeugdherbergen-oostduinkerke-paardenvisser

Paardenvissers

Oostduinkerke is wereldwijd de enige kustplaats waar vissers nog te paard garnalen vangen. Maak het van dichtbij mee en vang samen met de paardenvisser verse garnaaltjes! Je leert meer over de geschiedenis, het materiaal, de bereiding en proeft ze uiteraard nadien zelf.

Westfront in Nieuwpoort
(c) Kris Jacobs

Westfront

De Eerste Wereldoorlog liet een heel grote impact na op Nieuwpoort. De stad en haar sluizencomplex wist het onmogelijke te realiseren, het stoppen van de Duitse invaller. In het Westfront (gelegen onder het Koning Albert I-monument) krijgt u een algemeen beeld van de onderwaterzetting en hoe deze de Duitse aanvaller kon stoppen.

Visserijmuseum Oostduinkerke
(c) Jan D'Hondt

NAVIGO

In het Nationaal Visserijmuseum wandel je doorheen de geschiedenis van de Vlaamse zee- en kustvisserij. Ook de strandvisserij en het verhaal van de garnaalvissers te paard, een unieke levende traditie in Oostduinkerke, komen aan bod.

natuurgebied De Doornpanne

De Doornpanne

In het bezoekerscentrum word je ondergedompeld in de waterwinning en de fauna en flora van de natuurgebieden. Het is het vertrekpunt van geleide wandelingen, een natuurleerpad en diverse andere wandelpaden.

Aquafun

Waterpret beleeft u het hele jaar door in het subtropisch zwemparadijs Aquafun. Het 2.000m² grote en volledig gerenoveerde Aquafun is de ideale plek voor als u geen zin hebt in zout water. In het golfslagbad hebt u het gevoel in zee te zijn.

(c) Plopsaland

Plopsaland De Panne

Klaar voor een onvergetelijke schoolreis? Meteen gekoppeld aan een schitterend educatief project? Dan moet u zeker overwegen om met uw klas of school af te zakken naar Plopsaland De Panne!

IJzertoren

Museum aan de IJzer

Het Museum aan de IJzer legt de focus op de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Vlaamse ontvoogding. Je bezoek start altijd 84 meter hoog, in de panoramazaal van de IJzertoren, waar je geniet van een uniek en adembenemend uitzicht over de Vlaamse Velden.

IJzertocht scholen

Boottocht op de IJzer

Scheep in en zet een stap terug in een woelige geschiedenis. De Westhoek verkennen doe je tijdens een unieke IJzertocht langs de Vlaamse velden, tussen Nieuwpoort en Diksmuide.

Last Post ceremonie onder de Menenpoort
(c) Milo Profi

The Last Post & Menenpoort

Elke avond om 20:00u precies wordt het verkeer onder de Menenpoort stilgelegd om de klaroeners van de Last Post Association de kans te geven hun eenvoudig, maar ontroerend eerbetoon te blazen ter nagedachtenis van soldaten die hier zoveel jaren terug vochten en sneuvelden.