Activiteiten

In de buurt

Domein De Gavers

De Gavers

Provinciedomein De Gavers heeft naast een bloeiende sport- en recreatiewerking, een groot aanbod op vlak van natuur- en milieueducatie. Zo is er een poel met rietkraag en schepponton en een kijkwand waar bezoekers onder de waterspiegel het waterleven en de vijverbodem kunnen bekijken. Verder is er ook een een educatieruimte, een uitkijkpunt en een botanisch grasland voorzien waar veldwerkpakketten rond ecologie kunnen gegeven worden.

Volksspelen De Hond in't Kegelspel

Volksspelen

In De Hond in 't Kegelspel werden meer dan dertig traditionele volksspelen in een origineel kleedje gestopt. Met de individuele spel- en scorekaart kan je het spannend houden tot het laatste spel.

Bezoek de Broeltorens in Kortrijk
© David Samyn - Toerisme Kortrijk

Erop en eronder

De St.-Maartenstoren wordt beklommen tot aan de torenkrans. Van daarop kunt u genieten van een prachtig vergezicht. Daarnaast bezoeken we tijdens deze wandeling ook de Belforttoren, de Broeltorens en een ondergrondse middeleeuwse kelder.

Texture Kortrijk

Texture

Texture brengt je het verhaal van het vlas en de Leie en biedt ongetwijfeld veel dankbaar materiaal om te gebruiken op school of te verwerken in een schooluitstap.

(c) David Samyn - Toerisme Kortrijk

Kortrijk 1302

Kortrijk 1302 is de plaats bij uitstek voor groot en klein om de Guldensporenslag te herbeleven. Sporen, maliënkolders en goedendags trekken de aandacht van de leerling-ridders en -prinsessen. De middeleeuwen hebben voor hen geen geheimen meer.

IJzertoren

Museum aan de IJzer

Het Museum aan de IJzer legt de focus op de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Vlaamse ontvoogding. Je bezoek start altijd 84 meter hoog, in de panoramazaal van de IJzertoren, waar je geniet van een uniek en adembenemend uitzicht over de Vlaamse Velden.

IJzertocht scholen

Boottocht op de IJzer

Scheep in en zet een stap terug in een woelige geschiedenis. De Westhoek verkennen doe je tijdens een unieke IJzertocht langs de Vlaamse velden, tussen Nieuwpoort en Diksmuide.

Last Post ceremonie onder de Menenpoort
(c) Milo Profi

The Last Post & Menenpoort

Elke avond om 20:00u precies wordt het verkeer onder de Menenpoort stilgelegd om de klaroeners van de Last Post Association de kans te geven hun eenvoudig, maar ontroerend eerbetoon te blazen ter nagedachtenis van soldaten die hier zoveel jaren terug vochten en sneuvelden.

In Flanders Fields Museum

In Flanders Fields Museum

Het museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek. De permanente tentoonstelling vertelt over de inval in België en de eerste maanden van de bewegingsoorlog, over de vier jaar stellingenoorlog in de Westhoek, over het einde van de oorlog én over de voortdurende herdenking sindsdien.