Activiteiten

In de buurt

Heempark

Heempark

Een bezoek aan het Heempark is altijd de moeite waard. Als je met kinderen komt, dan hebben de speeltuin en de dieren de grootste aantrekkingskracht. Loop zeker wat verder door en ontdek de tuinen, de bijenhal of de vijver en het bosje.

Domein Bokrijk

Bokrijk

Zin in een magische tocht naar 1914? Je moet écht niet ver reizen. Gewoon een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum van Bokrijk. Voor je het weet, maak je zelf deel uit van het verleden.

Japanse Tuin

Japanse Tuin

De Japanse tuin in Hasselt is, als grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Ga met een gids op pad. Hij vertelt je over de symboliek en de gebruiken.

Villa Verbeelding

Villa Verbeelding

Villa Verbeelding is de nieuwe naam van het Literair Museum. Het is een plek om te genieten van de verbeelding van schrijvers en illustratoren, waar bezoekers uitgenodigd worden om verder te lezen, te denken en te kijken dan het alledaagse. Kortom: een villa die de verbeelding stimuleert.

Beiaardtoren Sint-Quintinuskathedraal

Beiaardtoren

Breng met je klas een bezoek aan de beiaardtoren van de Sint-Quintinuskathedraal. Na een adembenemende klim van 168 trappen krijgen de jongeren vanop de klokkengalerij een indrukwekkend zicht op de stad en de omgeving. Onderweg kunnen ze beieren, een kleine beiaard bespelen en aan een heuse klok hangen.  

Het Stadsmus

Het Stadsmus

Hoe hebben de inwoners van Hasselt hun stad telkens weer opnieuw uitgevonden? Je komt de hele geschiedenis te weten in het stadsmuseum Het Stadsmus. Voor klassen biedt het museum 4 museumspelen en een workshop rond WO I.

Plopsa Indoor Hasselt

Klaar voor een onvergetelijke schoolreis? Meteen gekoppeld aan een schitterend educatief project? In Plopsa Indoor Hasselt kun je de schoolreis combineren met een verkeersklas of bijenklassen met Maya.

Modemuseum Hasselt

Modemuseum

Laat je in het Modemuseum van Hasselt inspireren door de geschiedenis van de mode en hedendaagse ontwerpers. De tijdelijke tentoonstellingen belichten mode vanuit verschillende invalshoeken en disciplines zoals kunst, fotografie en design.