Activiteiten

In de buurt

Belfort

Belfort

Op zoek naar een leuke en boeiende manier om met de klas het belfort te bezoeken? Je vindt wellicht een antwoord in het aanbod educatieve pakketten voor zowel het basis- als het secundair onderwijs.

Design Museum Gent
(c) John Urbain

Design Museum Gent

Van de stoel waarop je zit, tot het toetsenbord onder je handen en de kop waaruit je drinkt; design is overal. Design Museum Gent wil kinderen en jongeren nieuwsgierig maken naar het verhaal achter objecten en de impact van ontwerp.

Lago Gent Rozebroeken

Lago Gent Rozebroeken

Bootjes van Gent

Bootjes van Gent

Gravensteen

Gravensteen

Het Gravensteen is de ideale omgeving om meer over het woelige Gentse verleden te ontdekken. Tijdens de zomer kan je het unieke uitzicht van op de omwallingen zien, tijdens de winter kan je een zeer aparte sfeer opsnuiven in het kasteel.

STAM Gent
(c) Phile Deprez

STAM

Het STAM - stadsmuseum Gent - vertelt het verhaal van Gent aan de hand van tot de verbeelding sprekende collectiestukken en interactieve multimedia.

Museum over industrie, arbeid en textiel
(c) Industriemuseum

Industriemuseum

Het Industriemuseum is dé plek waar de industriële geschiedenis via grote en kleine verhalen tot leven wordt gewekt. Maak je leerlingen wegwijs in deze geschiedenis van industrie en techniek, of ga actief aan de slag in de drukkerij, het textielatelier of in de Tinker Studio.

Sint-Pietersabdij Gent

Sint-Pietersabdij

Door middel van workshops ontdekken kinderen de geschiedenis van abdijen en monniken in de Middeleeuwen. Bekijk de keuzemogelijkheden.

Boottocht Gent

Gent

Gent is nog steeds een ontdekking en een goed bewaard geheim. Ze is een unieke combinatie van authenticiteit, creativiteit en een hoog gehalte aan ongekunstelde couleur locale. Ontdek de stad tijdens een boottocht of wandeling met gids.